Sunucu çeşitlerine genel bakış

Birçok farklı sunucu ve bunların birçok farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlardan birincisi software sunucu diğeri hardware sunucu. Software yani yazılım destekli paylaşımlı sunucular sanal makinaları ifade ederken hardware ise donanım destekli sunucu çeşitlerine vurgu yapıyor. Sunucuların atası ise wireframe olarak biliniyor ve IBM tarafından ilk kez piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşabiliyoruz. Altta wireframe görüntüsü görebilirsiniz.

sunucu çeşitlerine genel bakış
Sunucu çeşitlerinde önemli olan, çeşitlilikten çok devamlılık ve stabil çalışması olarak bakılmalıdır. Ne kadar az sorun çıkartırsa o kadar verimlilik alabildiğiniz gibi fiyat ve yatırım maliyetini de düşürmektedir. Depolama ve hız açısından verim alabileceğiniz serverlar çeşit açısından daha fazla özellik ve destek sağlayacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Zor tanımlanabilecek az bilinen markaların sunucuları garanti ve teknik servis açısından sıkıntı yaratabileceği gibi çok zaman gerektiren uğraşlar arasına da girebilir.

Küçük işletmeler için hangi serverları seçmelisiniz?

Şimdi düşünün işletmeniz büyümeye başladı ve server gereksinimleri artıyor. Neler yapmak gerekir? Kazanılması büyük bir karar olduğunu, bu nedenle bazı korkuyla anlaşılabilir bir durumdur. Bu kılavuz ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde uyacak sunucu hangi sınıf karar vermenize yardımcı ve bazı ballpark fiyatlandırma vermek, teknolojinin temel ilkelerini açıklar, böylece para harcamak ya da ihtiyaçlarınız için yetersiz olan bir ürünü satın değil.

küçük işletme sistemleri


Ben de kendi sunucusu çalıştıran baş alternatif keşfedeceksiniz ve günümüzün en sıcak sunucu trendleri birinde bir astar sağlar: sanallaştırma. Sonuçta ihtiyaçlarınızı analiz etmek ve satın alma tavsiyesini yapmak için bir BT Danışmanı işe karar bile kullanışlı bu kılavuzu bulacaksınız. Sunucu Temelleri Küçük bir sunucu, bir üst seviye masaüstü PC'den farklı görünebilir rağmen, makineler çok farklı görevler için tasarlanmıştır. Bir masaüstü bilgisayar, bir kelime işlemci, bir elektronik, bir e-posta istemcisi ve bir Web tarayıcısı gibi masaüstü uygulamalarını çalıştırmak için kullanıcı dostu bir işletim sistemi gerektirir bir kişi için tasarlanmıştır.

küçük işletmelerin sistemi


Minecraft için kaliteli server nasıl bulunur?

Merhabalar. Bundan tam bir yıl önce Minecraft oyununu oynamaya başladım ve ilk başlarda çok zor geliyordu. Issız bir adaya düşmüş gibi hayatta kalmaya çalışıyor ve kendi başınıza idare etmeniz gerekiyordu. Çoğu insan için güzel bir durum ve eğlenceli olabiliyor. Neyse oyunda ilerledikçe birçok şeyi çözdüm. İlk başlarda derme çatma yaptığım evler daha kaliteli kulübelere ardından da dev saraylara dönüşmeye başladı. Neyse gel zaman git zaman durum böyle devam ederken oyundan çok sıkıldığımı farkettim.

Demem o ki yeni şeyler aramanın vakti gelmişte geçiyormuş. İnterneti biraz araştırdığımda ne bulayım, birçok Minecraft server var ve hepsi de birbirinden değişik. Elbette oyunun kendi sunucularından oynayabilmek için orjinal oyuna sahip olmanız gerekiyor. Ancak bunun dışında farklı sürümler kullananlar için de bolca alternatif server mevcut.

Sunucularda hız neden önemlidir?

Bir sunucunun sahip olduğu donanım ve bu donanımların hangi kapasitelere sahip olduğu, o sunuculardan daha iyi verim alabilmemiz açısından önemlidir. Ancak serverlarda sahip olunan donanımlar yalnızca depolama alanını ifade etmez. Yüksek özellikli donanımlara sahip olmak aynı zamanda yüksek hız da demektir. Ancak unutulmamalıdır ki yüksek hız da yüksek fiyat demektir haliyle serverlar için yatırım maliyetiniz de artacaktır. Bu nedenle fiyat/performans açısından bir denge kurarak buna göre yatırım yapmanız ve maliyetlerinizi buna göre belirlemeniz çok önemlidir.

sunucu hızı
sunucularda hızın önemi
Sunucuların hız konusuna gelecek olursak, sayfa açılış hızı, sorgu hızı gibi birçok hayati önem taşıyan işlemlerin hepsi hıza bağlıdır. Üstelik kilitlenme, donma gibi hatalar hızlı sistemlerde daha az görülmektedir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.